sluiten

Zorgorganisaties in de regio starten gezamenlijke praktijkopleiding

Door Amaris Zorggroep -

Opleidingskandidaten kiezen eigen tempo en leertraject vanuit een betaalde baan in de ouderenzorg.

Met de lancering van de website Baansprong starten tien zorginstellingen in de regio Gooi-Vechtstreek-Almere de openstelling van een gezamenlijke praktijkopleiding voor herintreders, carrièreswitchers, met of zonder ervaring in de zorg. De Regionale Zorgacademie Gooi-Vechtstreek-Almere (RZA-GVA) is een kweekvijver voor loopbanen in welzijn-, zorgkundige en verpleegkundige functies en beroepen in de regionale Ouderenzorg.

Leren in de praktijk
De belangstelling om in de ouderenzorg te werken neemt toe. Niet iedereen die er wil gaan werken, wil acht uur per week in de schoolbanken zitten. Daarom starten vijf kleine en vijf grote ouderenzorgorganisaties, samen met vier onderwijspartners in de regio, gezamenlijk met loopbaangericht ‘werkplek-leren’. Deze regionale leer- en loopbaan is aanvullend op de eigen - bestaande - leerfunctie in de zorgorganisaties. Het doel is te ondersteunen bij het versneld opleiden en binden van zorgprofessionals. Er is grote behoefte aan verzorgenden en verpleegkundigen in deze regio.

Loopbaan in de regio
Vanaf maart 2022 starten de eerste zij-instromers niet alleen hun leerbaan, maar ook hun loopbaan in de ouderenzorg. Nu leidt het leer- en loopbaantraject hen op tot een baan op niveau 3, maar op termijn kan de kandidaat zijn/haar loopbaan doorlopen naar niveau 4 en 5. Tijdens de opleiding lopen de kandidaten ook een stage bij een andere ouderenzorgorganisatie in de regio. Deze praktijk-gestuurde opleidingen werken met modules, die straks ook openstaan voor bestaande medewerkers die zich verder willen ontwikkelen, hun kennis willen verdiepen en de loopbaan willen vervolgen.

Aanmelden
Herintreders, carrièreswitchers, met of zonder ervaring in de zorg, die de overstap willen maken naar een loopbaan in de zorg en welzijn voor ouderen, kunnen zich aanmelden op de website Baansprong. Geïnteresseerden of mensen die nog twijfelen kunnen zich ook aanmelden via het arbeidsplatform ZorgStart. Daar volg je een persoonlijke leerroute om je te oriënteren in de zorg voordat je doorstroomt naar een (leerwerk)baan. De eerste kandidaten kunnen al in maart en april 2022 starten met hun opleiding. Later in 2022 starten nieuwe groepen.

De deelnemende zorgorganisaties uit de regio zijn: HilverZorg, Vivium Zorggroep, Inovum, Amaris Zorggroep, King Arthur Groep, Zorggroep Almere, De Oude Pastorie, Nusantara, LZorg, Rosa Spier Huis.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.