Herstel- en hotelzorg bij Amaris

Heeft u een operatie gehad? Bent u ziek of heeft u een ongeval gehad? In een herstel- en hotelzorglocatie van Amaris kunt u in alle rust herstellen. U wordt verzorgd in uw eigen appartement en wij helpen u bij uw herstel.

Wat is herstel- en hotelzorg

In alle rust herstellen of werken aan uw herstel. Dat is wat herstel- en hotelzorg van Amaris inhoudt. U kunt bij ons terecht als u een tijdelijke woonruimte zoekt waar u verzorgd wordt. U verblijft bij ons in een ruime kamer of appartement met een eigen badkamer. Wij komen één keer per week bij u langs om alles schoon te maken. U ontvangt van ons drie maaltijden per dag en wij schenken regelmatig koffie of thee. Als u bij ons verblijft, hoeft u zich zeker niet te vervelen. Wij verzorgen regelmatig verschillende activiteiten zoals spelletjes en muziekavonden. Hier zijn ook andere bewoners aanwezig. Dat is nog gezellig ook!

  • In alle rust optimaal herstellen.

  • Tijdelijke woonruimte met verzorging.

Past herstel- en hotelzorg van Amaris bij mij?

U kunt bij ons terecht als u in alle rust wilt herstellen van een ziekenhuisopname, een ziekte of een ongeval maar daarvoor geen medische indicatie heeft van uw huisarts of specialist. Op onze herstel- en hotelzorglocaties zijn verzorgers 24 uur per dag, 7 dagen in de week aanwezig. Heeft u wel een medische indicatie om te herstellen? Dan kunt u bij Amaris terecht voor medisch tijdelijk verblijf. Heeft u behandeling nodig van onze therapeuten? Dan is revalidatie met verblijf wellicht geschikter voor u. Als u bij ons verblijft is er natuurlijk tijd om bezoek te ontvangen. U heeft in uw eigen appartement veel privacy. Als u andere mensen wilt ontmoeten kunt u naar het restaurant. In het restaurant staat er een maaltijd, koffie of thee voor u klaar.

Goed om te weten over herstel- en hotelzorg

Amaris heeft zeven locaties waar u terecht kunt voor herstel- en hotelzorg. Als u bij ons komt, verblijft u in een ruim en licht appartement. Deze appartementen zijn geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten. Wij maken uw appartement één keer per week schoon voor u. Ook uw bedlinnen en handdoeken verschonen we één keer per week. U vindt meestal een tv in uw kamer, waar u voor een klein bedrag per dag gebruik van kunt maken.

U kunt op de volgende locaties bij ons terecht voor herstel- en hotelzorg:

Heeft u veel therapie en begeleiding nodig na een operatie? Dan past revalideren bij Amaris misschien beter bij u.

Wat kost herstel- en hotelzorg?

Herstel- en herstelzorg kost 119 euro per dag. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, worden deze kosten vaak vergoed. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering? En ontvangt u al verzorging of verpleging van Amaris bij u thuis? Dan zijn de kosten 59,50 euro per dag.

Behandelingen

Heeft u een behandeling nodig van een fysiotherapeut of ergotherapeut? Dan betaalt u hiervoor een behandeltarief. Of deze kosten worden vergoed, hangt af van welke (aanvullende) zorgverzekering u heeft. U kunt dit terugvinden in de polisvoorwaarden, die u van uw zorgverzekeraar heeft ontvangen. Kunt u niet vinden of uw behandeling wordt vergoed? Bel dan naar ons Klantcentrum. Onze klantadviseur helpt u graag verder. 

Uw persoonlijke was goed geregeld

Wilt u tijdens uw tijdelijk verblijf uw kleding laten wassen? Kies dan voor het gemak van de Newasco was- en strijkservice. Newasco haalt de was bij op en bezorgt uw wasgoed netjes kastklaar weer bij u terug.

U betaalt € 18,50 per waszak (± 1 wasmachine). In deze waszak kunt u uw dagelijkse persoonlijke was doen met maximaal vier stuks bovenkleding (bijv. broeken en overhemden). Voor elk extra stuk bovenkleding betaalt u een toeslag van € 1,75. Voor € 22,50 krijgt u een grotere familiewaszak, die gelijk staat aan twee wasmachines.

Aanmelden of meer informatie?
Neem voor aanmelden of meer informatie contact op met Newasco via 033 – 461 12 13 of amersfoort@newascovoorthuis.nl

Hoe regel ik herstel- en hotelzorg

Vraag aan uw zorgverzekeraar of de kosten voor herstel- en hotelzorg vergoed worden. Als u daarna contact opneemt met ons Klantcentrum, helpt onze klantadviseur u verder. Onze klantadviseur bespreekt met u welke locatie beschikbaar is en past bij uw zorgvraag. U kunt ook langskomen om alvast een kijkje te nemen. Als u bij ons bent, hebben wij een gesprek met u. Dit gesprek gaat over zaken als medicatie en de overdracht van zorggegevens. Zo verloopt uw verblijf bij ons zo goed en prettig mogelijk.

Snel geregeld bij Amaris

Bij Amaris kunt u in alle rust aansterken en herstellen. Onze professionele medewerkers verzorgen u met aandacht zodat u zich snel thuis voelt. Zij doen hun uiterste best om u zo snel mogelijk te laten herstellen. 

Hier verblijft u tijdelijk bij Amaris

Amersfoort, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Nederhorst den Berg, Nijkerk en Soest

Wilt u zorgadvies?
Onze klantadviseurs helpen u graag! 085 - 021 40 40 Stuur een e-mail