sluiten

Persoonlijk verhaal: mw. Camphuis-Hootsen

Over mevrouw Camphuis-Hootsen

Ik ben mevrouw Camphuis-Hootsen en ik ben geboren in Almelo te Twente. Ik heb sociale geografie en geschiedenis gestudeerd in Amsterdam. Nadat ik afgestuurd was, ben ik les gaan geven op een middelbare school in Leeuwarden en op een middelbare school in Eindhoven.

Toen ik getrouwd was, ben ik gaan wonen in Amersfoort. Daar ben ik ook les gaan geven. Dit was aan de rijksscholengemeenschap in de vakken aardrijkskunde en geschiedenis. Ik ben al die tijd docent geweest tot ik op een leeftijd was dat dit niet meer kon. Ook kwam het door het feit dat ouder personeel te duur was en ontslagen werd.

Wat maakt Amaris Arkemheen zo aangenaam?

Ik heb een leuke kamer met een mooi uitzicht. Dat je niet meer zelfstandig bent, is al niet heel leuk, maar ik kan bijvoorbeeld nog wel een wandeling maken in de buurt. De ligging van het gebouw is erg mooi en de mensen van de zorg zijn erg aardig. Ik heb niet zo veel zorg nodig. Zij doen heel erg veel voor de mensen en de keuze om deel te nemen aan activiteiten is geheel aan jezelf.

De ligging van Amaris Arkemheen is erg mooi en de mensen van de zorg zijn erg aardig.

Museum Nijkerk komt wel eens langs om lezingen te geven. Dat is het plaatselijke museum en daar heb ik vroeger gewerkt, dus deze mensen ken ik goed. Ik vind het dan ook erg leuk als zij langskomen.

Hoe ervaart u de zorg die aan u verleend wordt?

Het enige wat ik nodig heb, is mijn medicijnen. Voor de rest ben ik zelfredzaam genoeg. Tenzij ik het potje van de medicijnen niet open krijg, dan komen zij mij bijvoorbeeld wel helpen. Ik kan niet zeggen dat het slecht is of dat zij te laat zijn, want als ik bel staan zij direct voor mijn deur.

Je hebt een prachtig appartement.

Je hebt een prachtig appartement, dat is in vergelijking met andere zorginstellingen een stuk beter. Voorheen heb ik in Amersfoort gewoond bij een andere zorginstelling, maar daar had ik een kleine kamer en dat was niet prettig. Amaris Arkemheen is daarom een grote verbetering.

Geeft het appartement u een thuisgevoel?

Als ik in mijn appartement kom na bijvoorbeeld een wandeling buiten, dan voel ik mij echt thuis. Het thuisgevoel ervaar ik het meeste wanneer ik in mijn appartement bel met familieleden. Het echte thuisgevoel, zoals van vroeger is niet te vergelijken met het thuisgevoel zoals ik bij Amaris Arkemheen ervaar. Niet omdat het slecht is bij Amaris Arkemheen, maar omdat het niet te vergelijken valt.

Ik vind het erg fijn dat ik mijn mening kan delen met de locatiemanager.

Als ik iets ervaar die minder prettig zijn, kan ik deze delen met de locatiemanager. Dat vind ik erg fijn, want de zorgen die ik uit, worden ook daadwerkelijk aangepakt. Ik begin vaak een gesprek met de zorgverleners en ik weet dan ook hun naam. Kortom, ik heb het heel erg naar mijn zin.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.