Florisberg - nieuwbouw

Muiden/Muiderberg | Wonen met zorg - vanaf 2018 in Muiderberg

In maart 2018 verhuist Amaris Florisberg (nu tijdelijk gevestigd in Bussum) naar het gloednieuwe pand in Muiderberg. Het moderne pand komt tot stand in samenwerking met Habion. Het splinternieuwe gebouw biedt ruimte aan ouderen die comfortabel en vertrouwd willen wonen. Er zijn diverse voorzieningen en als u dat wenst is er zorg en dienstverlening op maat. De woningen hebben allemaal een hoog afwerkingsniveau met onder andere een keurige badkamer, een modern uitgeruste keuken en vloerverwarming. Zonnepanelen op het dak zorgen mede voor de energievoorziening. Dat maakt wonen in Florisberg extra aantrekkelijk.

Op vrijdag 15 december 2017 organiseert Amaris Florisberg een open huis. Van 13.00 tot 15.00 uur zijn alle belangstellenden welkom in het nieuwe woongebouw voor ouderen aan het Kocherplantsoen in Muiderberg, waar een modelwoning is ingericht.

 

Onze kenmerken

  • Moderne nieuwbouwlocatie
  • Ruime en lichte woningen
  • Zelfstandig wonen met thuiszorg mogelijk
  • Professionele zorg bij dementie
  • Sociale huur en vrije sector
Florisberg - nieuwbouw Kocherplantsoen 1
1399 VW Muiden/Muiderberg
E-mail ons Routeplanner
Wachtlijst via Klantcentrum

Twee- en driekamerappartementen

Amaris Florisberg biedt twee- of driekamer appartementen. De appartementen variëren qua grootte van 58 m2 tot 68m2 en zijn voorzien van alle gemakken voor ouderen. Zoals een ruime woonkamer met keuken, bergruimte, een of twee slaapkamers en een prettige badkamer met douche en toilet. De driekamer-appartementen hebben bovendien een extra toilet. Op uw balkon geniet u van het mooie uitzicht op het Kocherbosch of de wijk.

Op de begane grond is een gezellige plek om uw medebewoners te ontmoeten. Hier kunt u met elkaar activiteiten organiseren maar ook een kopje koffie drinken of een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen. Alles naar uw eigen behoefte en met veel ruimte voor eigen initiatief van bewoners. Er is iedere dag een gastvrouw of gastheer aanwezig.

De huurprijzen variëren van € 649,- tot € 820,- per maand en bewoners met een zorgindicatie (vanuit Wmo, Zvw of Wlz) hebben voorrang. Wanneer u een Wlz indicatie heeft dan kunt deze verzilveren als Vpt of Mpt en betaalt u de aangegeven huurprijzen. Indien u kiest voor het verzilveren van uw indicatie als Zorg met verblijf dan betaalt u geen huur.

Kleinschalig wonen

Amaris Florisberg biedt ook een kleinschalige woongroep voor mensen met zwaardere somatische zorg of dementie. U kunt veilig en vertrouwd wonen in een van de drie woongroepen. Deze woongroepen zijn gesitueerd in een aparte vleugel van Florisberg. Per woongroep wonen 9 bewoners samen.

Kiest u voor kleinschalig wonen bij Amaris Florisberg, dan beschikt u over een eigen appartement van 58m2 met een woonkamer, slaapkamer en ruime badkamer. In deze woongroepen wonen bewoners met een Wlz-indicatie (zorgprofiel 5 of hoger). U kunt uw indicatie verzilveren als Zorg met verblijf of als Vpt. Indien u kiest voor een Vpt betaalt u een huurprijs van € 649, - per maand. Uw appartement biedt u privacy en kan naar uw eigen smaak worden ingericht. Vertrouwd en zo thuis mogelijk.

Florisberg - nieuwbouw Kocherplantsoen 1
1399 VW Muiden/Muiderberg
E-mail ons Routeplanner
Wachtlijst via Klantcentrum

Wonen met zorg bij de twee- en driekamerappartementen

Beschikt u over een twee- of driekamerappartement bij Amaris Florisberg, dan staat voor uw zorg en eventuele behandeling het zorgteam van Amaris voor u klaar. Ons team is betrokken bij uw persoonlijke situatie en zorgvraag, en deskundig op het verlenen van de juist zorg. Op die momenten dat u dat nodig heeft. Daarnaast kunt u via uw persoonsalarmering hulp inroepen wanneer dat nodig is. Dat geeft een veilig gevoel.

Zorg bij kleinschalig wonen

Bij de kleinschalige woongroep van Amaris Florisberg is het centrale middelpunt in iedere woongroep de gezamenlijke huiskamer met keuken en een balkon of terras. Hier treft u uw medebewoners voor de dagelijkse bezigheden en activiteiten. U neemt deel aan wat u kan en wil. Bijvoorbeeld een spelletje, tekenen, helpen bij het eten klaarmaken, de tafel dekken, de was vouwen.

Het zorgteam ondersteunt u in uw dagelijks leven. Persoonlijk, deskundig en zeer betrokken bij wat u kunt en wilt. Ook uw familieleden kunnen een belangrijke rol spelen om u een zo prettig mogelijk leven te bieden. Wij maken  graag afspraken over welke ondersteuning zij op zich willen en kunnen nemen.

In deze woongroepen wonen bewoners met een Wlz indicatie (zorgprofiel 5 of hoger). U kunt uw indicatie verzilveren als Zorg met verblijf of als Vpt.

 

Florisberg - nieuwbouw Kocherplantsoen 1
1399 VW Muiden/Muiderberg
E-mail ons Routeplanner
Wachtlijst via Klantcentrum

Cliëntenraad

De cliëntenraad van Amaris Florisberg komt op voor de belangen van alle cliënten. Zij ziet toe op de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening en heeft als doel bij te dragen aan het welbevinden van alle cliënten en een goede levenssfeer te bevorderen. Email de cliëntenraad via june@freeler.nl.

Stichting Vrienden van Florisberg

Amaris Florisberg wil het haar cliënten zoveel mogelijk naar de zin maken. Om hen iets extra’s te kunnen bieden, is stichting ‘Vrienden van Florisberg’ opgericht. Meer weten? Bekijk de jaarrekening 2015 of neem contact op met:

Stichting 'Vrienden van Florisberg'
P. Potterlaan 49, 1399 XC Muiderberg
0294 - 261681

Sociale kaart Bussum en Muiderberg

Amaris Florisberg is tijdelijk gevestigd in Bussum, maar keert weer terug naar Muiderberg. Wilt u meer weten over de voorzieningen op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Bussum en Muiderberg? Bekijk dan de Sociale kaart.

Florisberg - nieuwbouw Kocherplantsoen 1
1399 VW Muiden/Muiderberg
E-mail ons Routeplanner
Wachtlijst via Klantcentrum
Wilt u zorgadvies?
Onze klantadviseurs helpen u graag! 085 - 021 40 40 Stuur een e-mail