sluiten

Richtje Ubels - Amaris Zorggroep over samen organiseren

Door Amaris Zorggroep -

Het gezicht achter het CCC zoals het COVID Capaciteit Center kortweg wordt genoemd is onze collega Richtje Ubels. Zij verteld in een interview op Actieleer TV 1 over het COVID Capaciteit Center, een regionale flexpool met meer dan 100 zorgprofessionals van alle niveaus die tijdens de eerste lockdown in 2020 over zeven deelnemende zorgorganisaties werden verdeeld.

Zonder zorgachtergrond werd Richtje gevraagd om op een nieuwe manier te kijken naar personele inzet bij Amaris, als manager bij het flexbureau. Op haar tweede werkdag ging Nederland in de lockdown en veranderde haar opdracht.

Door de corona uitbraak werd een nieuwe groep aangesproken op de arbeidsmarkt: werknemers die flexibel willen werken. Zoals zorgmedewerkers die veel uren, maar enkel nachtdiensten willen werken. Er ontstond een win-winsituatie. Zij kregen hun flexibele uren en de organisaties extra medewerkers wanneer er een tekort dreigde.

Richtje Ubels over samen organiseren

Met het COVID Capaciteit Center probeerden ze de schaarste en de kennis die er is op een goede manier te verdelen. Richtje Ubels: “We geloven dat door samen te organiseren de kwaliteit verhoogt en we een nieuwe groep uit de markt kunnen benutten: namelijk de mensen die uren willen werken die we als één organisatie moeilijk kunnen bieden en graag op verschillende plekken willen werken.” In deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1 vertelt Ubels over de plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld voor een grotere regionale flexpool.

Luister naar de podcast of bekijk deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.