sluiten

100ste Beeldzorg-cliënt bij Amaris

Zorg ontvangen via een beeldscherm: dat is Beeldzorg. Sinds 2020 een veelgebruikte vorm van zorg bij Amaris Zorggroep. De cliënt heeft met deze vorm van zorg op afstand contact met een zorgverlener. Beiden kunnen elkaar zien en horen via een tablet. Meer eigen regie en langer thuis wonen, dát is uiteindelijk de winst van Beeldzorg voor de cliënt. De zorgprofessional kan daarnaast tijd besparen, sneller contact opnemen met de cliënt en beeldzorgmomenten overdragen aan het Beeldzorgteam van Amaris. Deze week verwelkomde Amaris haar 100ste Beeldzorgcliënt!

Hulp bij de dagstructuur met herinneringen voor bijvoorbeeld eet-, drink- en beweegmomenten, maar ook ondersteuning bij medicatie-inname of insulinetoediening en contact met behandelaren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van Beeldzorg. 

Hoe levert Amaris Beeldzorg? 
Amaris biedt Beeldzorg aan via de Compaan: een eenvoudig te bedienen tablet, speciaal ontwikkeld voor senioren. Deze krijgt de cliënt kosteloos in bruikleen van Amaris. Is er sprake van een eigen smartphone of tablet, dan is er de Compaan Zorg App. De Compaan biedt, naast het ontvangen van Beeldzorg, meer voordelen voor de cliënt met onder meer het nieuws volgen, online kerkdiensten bijwonen, series/films kijken en foto’s/video’s ontvangen van verwanten.

100ste Beeldzorgclient
Amaris heeft nu in totaal 189 unieke beeldzorgcliënten online gehad (er is steeds sprake van een aantal cliënten dat start en een aantal dat stopt. Voor het eerst zijn nu 100 cliënten tegelijk actief). Dit is grotendeels te danken aan de inzet van de wijkteams, casemanagers, ambulant begeleiders, zorglocaties en ook ICT. Woensdag 2 maart 2022 verwelkomden Berna Pleijsant (VIG & Medewerker Beeldzorg Amaris) en Janet Zwanenburg (directeur Zorg Thuis)  mevrouw Van Lunteren als 100ste Beeldzorgcliënt. Mevrouw van Lunteren is 79 jaar, weduwe en woont in een aanleunwoning in Hilversum. Casemanager Janneke Hamelink wil beeldzorg bij haar gaan inzetten ter ondersteuning van eigen regie. Omdat mevrouw van Lunteren houdt van gezelligheid, vindt ze beeldbellen met haar kinderen, maar nu dus ook met een zorgverlener, heel prettig. “Ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar het valt me mee. Ik heb zin om er meer mee te doen.” Dochter Samantha is ook enthousiast: “Vooral de agendafunctie lijkte me handig voor mijn moeder om afspraken te helpen plannen.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.