sluiten

Qwiek.up voor Amaris De Eemhof

Onlangs werd een Qwiek.up geintroduceerd bij Amaris de Eemhof in Eemnes. Een wens van de zorgmedewerkers van deze locatie om in te zetten bij welzijnsactiviteiten voor haar bewoners.

De Qwiek.up is een handzaam projectieapparaat dat beelden kan projecteren. Dit apparaat wordt veel gebruikt in de ouderenzorg. Ouderen met dementie zijn vaak onrustig. De Qwiek.up projecteert beelden, die ouderen rustig maken of juist uitnodigen voor een kort gesprek, bv. over vroeger. De Qwiek.up zorgt voor beleving en activering en is in te zetten voor een groep ouderen, maar ook individueel.

Manager wonen met zorg Ingrid Tomeij van Amaris De Eemhof is enthousiast: ‘We bieden zorg aan ouderen die te maken hebben met dementie. We vinden het belangrijk dat de bewoners hier met plezier wonen. De Qwiek.up is daarbij een prachtig middel om bijvoorbeeld met elkaar naar historische beelden te kijken, wat vaak aanleiding is tot mooie gesprekjes met de bewoners. Of we tonen mooie natuurbeelden als een bewoner onrustig is. We zien bewoners dan rustig worden en ontspannen’. De eerste gezamenlijke activiteit staat al gepland: gezellig met z’n allen een ‘avondje uit’ naar André Rieu op het Vrijthof in Maastricht.

De Qwiek.up is mogelijk gemaakt door een donatie van het Mr. Roelsefonds. Fondsenwerver René Redegeld: ‘Wij zijn erg blij met het Mr. Roelsefonds. Zij waarderen het werk van Amaris en maken dit soort projecten voor ons mogelijk’.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.