sluiten

Samenwerking Ongeplande nachtzorg

Vanaf 1 februari 2023 organiseren Amaris Zorggroep, HilverZorg en Vivium Zorggroep
samen de ongeplande nachtzorg in de regio Gooi en Vechtstreek. We organiseren de
zorg op een andere, slimmere manier en kunnen zo de ongeplande nachtzorg
beschikbaar houden voor cliënten, die zorg en ondersteuning thuis ontvangen of
gebruik maken van personenalarmering.

Wat betekent dit?
Het gezamenlijke team, bestaande uit zorgmedewerkers van Amaris en Vivium, kan ’s nachts worden ingezet bij tijdelijke, acute zorg, die niet kan wachten tot de volgende dag. Voor cliënten verandert er niets qua alarmering. Zij kunnen blijven alarmeren zoals zij dat gewend zijn.

Waarom deze samenwerking?
De samenwerking komt voort uit het gemeenschappelijke belang om goede kwaliteit en continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden. Mensen worden ouder, blijven langer thuis wonen en ontvangen daar hun zorg. Tegelijkertijd hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Daarom moet de zorg op een andere, slimmere manier georganiseerd worden. Ook voelen de samenwerkende partijen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg beschikbaar en betaalbaar te houden. Deze samenwerking is de meest doelmatige oplossing en leidt tot een grote besparing van zorgkosten.

Unieke vorm van financiering
Namens de verzekeraars is met Zilveren Kruis een overeenkomst gesloten voor een kostendekkende vergoeding voor de uitvoering van alarmopvolging in de nacht voor de gehele regio, een unicum in Nederland. Recentelijk is het Integraal Zorg Akkoord (IZA) afgesloten. In dit akkoord is beschreven dat een aantal functies binnen de zorg uitsluitend op bovenlokaal, regionaal niveau kunnen worden georganiseerd, de zogenaamde regionale systeemfuncties. Volgens het akkoord wordt ongeplande nachtzorg als een systeemfunctie in de zorg gezien.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.