sluiten

Nieuwe bestuurder Amaris Zorggroep

Per 1 september 2023 wordt Harm-Jan van Schaik bestuurder naast bestuursvoorzitter Jacqueline van der Loo.  Van der Loo vormde het afgelopen jaar een collegiaal bestuur met interim bestuurder Bart Magielse wiens termijn medio 2023 afloopt.

De raad van toezicht van Amaris heeft Harm-Jan van Schaik benoemd, nadat zij de procedure heeft doorlopen met een brede selectiecommissie bestaande uit de zittende bestuurder, ondernemingsraad, centrale cliëntenraad, verpleegkundig adviesraad, 1e geneeskundige en het managementteam.

Jacqueline van der Loo, voorzitter raad van bestuur: “Amaris bevindt zich in een uitdagende tijd, ingegeven door de demografische en politieke ontwikkelingen. Dat vraagt om nieuw bestuurlijk leiderschap. Met vertrouwen kijk ik uit naar de samenwerking met Harm-Jan van Schaik.” Ook Koos Nieuwland, voorzitter raad van toezicht, spreekt zijn vertrouwen uit: “De brede bestuurlijke ervaring van Harm-Jan vormt een waardevolle aanvulling die nodig is voor de nieuwe koers van Amaris. In de samenwerking met de voorzitter raad van bestuur, Jacqueline van der Loo, voorzien wij een versteviging van deze koers.”

Sinds 2013 is Harm-Jan (46 jaar) burgemeester van Harderwijk en Hierden. Zijn kennis en ervaring sluiten naadloos aan bij de huidige koers van Amaris. Zijn bestuurlijke ervaring in het publieke domein, zijn netwerk en zijn ervaring met de gemeentelijke omgeving zijn inhoudelijk aanvullend voor Amaris.      

Toegevoegde waarde
Harm-Jan van Schaik: Ik ben verheugd toe te treden tot de Raad van Bestuur van Amaris. Het verenigen en bestendigen van ouderen en hun sociale netwerken met zorgverzekeraars, gemeenten, woningcorporaties, religieuze gemeenschappen en maatschappelijke organisaties is belangrijker dan ooit voor het toegankelijk houden van de ouderenzorg. Ik kijk daarom uit naar de samenwerking met Jacqueline en de medewerkers van Amaris.”

Ouderenzorg in de toekomst
Als een van de grootste ouderenzorgorganisaties in de regio, zet Amaris in op het toegankelijk en beschikbaar houden van de ouderenzorg in de toekomst, ook met het groeiende aantal ouderen met ondersteuningsvragen. Amaris richt zich daarbij samen met de samenwerkingspartners in de buurt op de ouderen die daar wonen. De leefomgeving en een goede verhouding tot welzijnsorganisaties, buurtcentra, burgerinitiatieven en kerken zijn belangrijker dan ooit. Harm-Jan kent deze werelden goed en weet deze te verenigen. “Dat is een belangrijk aspect in het werk van een burgemeester”, aldus Van Schaik. Zijn studies planologie en stadssociologie en zijn ervaring als wethouder en burgemeester op bovengenoemde thema’s maken Harm-Jan de juiste man op de juiste plek.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.