sluiten

Fototentoonstelling Still Standing

De beeldvorming van ouderen positief beïnvloeden. Met die insteek portretteerde documentair fotograaf Veronique Jansen vijftien 'Gooizicht ouderen' met de tentoonstelling Still Standing als eindresultaat.

Veronique Jansen omschrijft de geportretteerden als gewone mensen die door of na het hebben van een ziekte niet meer de oude zijn en enkele dagdelen in Gooizicht samen revalideren, activiteiten ondernemen, contact hebben met lotgenoten en hiermee soms ook het thuisfront ontlasten. Volgens de Hilversumse fotograaf hebben de geportretteerden vooral gemeen dat ze er het beste van willen maken: “Ze zijn niet de ziekte maar zijn zichzelf en proberen met de kwetsbaarheid of beperking het leven te omarmen.”

Jansen kiest voor haar werk onderwerpen met een maatschappelijke relevantie. Still Standing is een eregalerij van vijftien portretten waarmee ze de beeldvorming van ouderen positief wil beïnvloeden. “We worden steeds ouder, toch overheerst nog altijd een negatief beeld over ouderen”, aldus Jansen. “Ook als het in de media over deze groep gaat, dan ligt de aandacht vaak op het ziek zijn. In deze serie wil ik de andere kant laten zien.”

De tentoonstelling Still Standing is vanaf donderdag 24 augustus tot en met 26 november iedere dag gratis in Gooizicht aan de Paulus van Loolaan 21 te bezoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.