sluiten

Persoonlijk verhaal: mw. van Baalen

Wie bent u?

“Ik ben Ria van Baalen en ik kom uit Hilversum. Vier jaar geleden heb ik een herseninfarct gekregen.

Ik ben toen tijdelijk op de revalidatie afdeling van Amaris Gooizicht komen te verblijven. Vanuit deze herstelperiode ben ik terechtgekomen bij de dagbehandeling en kreeg ik fysiotherapie.”

Wat maakt Amaris Gooizicht zo aangenaam?

“Ik vind het fijn, ik voel mij op mijn gemak en ik kom hier heel graag.”

Ik vind het heel fijn, ik kom er hier heel graag.

“Ik vind dat je zelf ook mee moet werken aan het revalidatieproces, want anders zou ik verder niet iets bereiken. Dit vind ik ook leuk om te doen. De mensen van de verzorging vind ik aardig en zij stellen mij dan ook altijd voor als collega. Dit komt doordat ik vroeger verpleegkundige ben geweest. Dat is iets wat nooit uit je leven verdwijnt.”

Hoe ervaart u de zorg die aan u verleend wordt?

“De mensen die de zorg verlenen zijn heel erg leuk en ik vind dat wij een goed team hebben hier bij de dagbehandeling. Het wisselt af en toe met medewerkers, maar dat gaat altijd goed. Ik heb hele goed therapeuten en ik zou hen ook iedereen aanraden.”

Zij doen precies hetgeen dat wat moet gebeuren.

“Ik was bijvoorbeeld mijn balans kwijt. Een therapeut hier bij Amaris Gooizicht zet zich hier hard voor in om mijn balans terug te krijgen. Dat waardeer ik enorm. Nu heb ik mijn balans enigszins terug, maar er wordt aan mijn doel gewerkt. Ik zal mijn balans niet volledig meer terugkrijgen, maar aan dat feit moet ik helaas wennen. Er wordt gewerkt aan een optimale conditie wat ik aankan, zo ga ik niet mijn grenzen te boven.”

Zij denken goed met je mee.

Wat maakt dagbesteding verder aangenaam?

“Dat dagbesteding ook leuk kan zijn. Het lijkt een akelig woord, maar het is erg leuk. De medewerkers gaan daadwerkelijk in op je eigen vaardigheden. In de huiskamer doen wij veel aan bewegen. Hier kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het overgooien van een bal, maar ook andere activiteiten. Ik kom hier al vier jaar en het voelt alsof het een jeugdgroep is, maar dan met 80-plussers. Ik zeg wel eens:

Ach, doe niet zo kinderachtig. Wij zijn maar een jeugdgroep van 80-plussers.

De medewerkers staan altijd voor mij klaar. Ik probeer altijd zoveel mogelijk zelf te doen, dus de hulp heb ik niet altijd nodig, maar het is wel prettig. Verder moet ik mijn grenzen leren kennen wat betreft hulpbehoefte. Voorheen zou ik altijd doorgegaan zijn, maar dat kan nu soms niet meer vanwege de pijn en/ of moeite die ik ervoor moet doen.”

Hoe ziet een dag er bij Amaris Gooizicht uit?

“Ik begin de ochtend door de krant te lezen, een puzzel maken en in de tussentijd start de rest op bij de huiskamer. Vaak organiseren zij hier quizzen in de huiskamer wat doelt op geheugenkennis. Wij doen vaak muziek op of wij zingen. Iedereen doet echt zijn eigen ding. Wij hebben hier ook een balkon en als het lekker weer is, zijn wij daar vaak te vinden.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.