sluiten

Persoonlijk verhaal: mw. Gijzen- van Loveren

Over mevrouw Gijzen – Van Loveren

“Ik ben mevrouw Gijzen- van Loveren en ik kom oorspronkelijk uit Amersfoort. In Amersfoort woonde ik toen ik nog getrouwd was.”

“Toen mijn man nog leefde heb ik in een aanleunwoning gewoond. Eén van mijn kleinkinderen woont hier in de buurt en zij probeerde om hier bij Amaris De Kuijer een woonplek voor mij te regelen. Het zou dan makkelijker zijn om de was op te halen en de boodschappen te brengen. Vorig jaar ben ik op mijn achterwerk gevallen en daardoor zijn mijn ruggenwervels in elkaar geschoten. Ik heb vreselijk veel pijn gehad, maar door de medicijnen die ik nu krijg, gaat het een stuk beter.”

Wat maakt De Kuijer zo aangenaam?

“Ik zit hier geweldig, het is hartstikke leuk. De mensen zijn allemaal even vriendelijk en ik wil hier niet meer weg. Waar ik voorheen gewoond heb, was er totaal geen sfeer. Als ik ‘goedenavond’ zei, was er maar één iemand van de negen medewerkers die wat terug zei tegen mij. Sinds ik bij Amaris terecht ben gekomen weet ik niet meer beter en vind ik dit geweldig. Ik heb mooi uitzicht en een mooie kamer. In de ochtend wordt het eten gebracht, omdat ik dat zelf wil. In de middag en in de avond eet ik in de huiskamer, dat is erg gezellig.”

Het is heel erg gezellig hier.

Hoe ervaart u de zorg die aan u verleend wordt?

“Allemaal even goed. Ik kan niet veel meer doen door de pijn in mijn rug, maar de dingen die ik nog zelf kan doen, doe ik ook. Ik moet toch in beweging blijven. Kan ik iets niet, dan helpen ze mij. Denk bijvoorbeeld aan douchen, want ik ben enorm bang om te vallen. Dus de hulp die ik krijg is enorm waardevol.”

Ze komen altijd vragen of ze je ergens mee kunnen helpen.

“In de middag krijg je thee en op zondag krijgen we altijd een stukje taart bij de koffie. Iedereen vraagt of ik geholpen kan worden en dat waardeer ik. Ik vind dan ook dat ik voldoende aandacht krijg van de zorgmedewerkers.“

Wat vindt u van uw appartement?

“Ik heb een mooi uitzicht op de tuin, de deur kan open, want ik heb een Frans balkon. Zodra het lekker weer is zet ik die deur open en hoor ik beneden de mensen lopen, praten. Kortom; het is geweldig. Ik vind dat ik de mooiste kamer heb van hier op de afdeling. Het geeft mij dan ook echt een thuisgevoel.”

Als het ooit zover komt, dan moet je hier gaan wonen.

Wat doet u verder?

“Ik ben erg fan van diamond painting (steentjes plaatsen op nummer). Dat is mijn bezigheid waar ik vaak mee bezig ben. Je moet er wel geduld voor hebben en veel van deze schilderijtjes hangen in mijn kamer. Ik zou geen minpunten kunnen bedenken, wat wil je nog meer? Je eten en drinken op tijd, ze zorgen voor je en het is helemaal goed zo. Ik heb heel veel respect voor de zorgmedewerkers. Ze doen enorm hun best en ze hebben zwaar werk, dus ze verdienen dat respect.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.