sluiten

Persoonlijk verhaal - dhr. Schonewille

Wie bent u?

“Ik ben Lambert Schonewille, ik kom uit Vleuten en ik ben geboren op 2 juli 1937. Ik ben getrouwd geweest met mijn vrouw die op 8 mei 2021 gestorven is aan dementie. Hier ben ik erg verdrietig om, maar met de hulp van Amaris kan ik dit steeds beter een plekje geven.”

Hoe bent u bij Amaris Gooizicht terecht gekomen?

“Mijn televisie deed het niet meer en toen ben ik dit proberen om het op te lossen aan de achterkant van de televisie. Op het moment dat de televisie het weer doet en ik opsta, glijd ik direct uit. Doordat ik uitgleed brak ik bekken en schaambeen. Ik heb verschrikkelijk veel pijn gehad en met de alarmknop die ik had, stond er hulp binnen 5 minuten in de kamer. De ambulance heeft mij opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Daarna heeft mijn dochter geregeld dat ik hier terecht kon bij Amaris Gooizicht, want zij woont hier om de hoek en heeft dit daarom gemakkelijk kunnen regelen. Nu ben ik hier aan het revalideren en het gaat de goede kant op. Ik kom weer zelfstandig uit bed.”

Je moet mij niet vragen hoe, maar ik kom er wel uit.

Wat maakt Amaris Gooizicht zo aangenaam?

“Ik heb het hier goed, ik mag absoluut niet klagen. Ik kan heel negatief zijn, maar daar is weinig moeite voor nodig. De mensen zijn hier aardig voor mij, het verplegend personeel is aardig voor mij en het is over het algemeen goed. Het verplegend personeel kijkt naar je om. Ik heb het naar omstandigheden enorm naar mijn zin bij Gooizicht.”

“Ik heb een periode gehad waarin ik het heel zwaar had. Mijn vrouw was gestorven en kort daarna ben ik gevallen. Op zulke momenten voelde ik mij erg slecht, maar met de hulp van de psychologen ben ik het leven weer positief gaan inzien.

Je kan zeggen dat psychologische hulp flauwekul is, maar nee, dat is het niet.

“Andere mensen hebben namelijk een heel ander inzicht dan dat je zelf hebt, want je gaat aan je eigen inzicht vastroesten. Dan kan een kennis of vriend zeggen: ‘nee dat is niet zo’, maar toch blijf je bij je eigen inzicht.”

Hoe ervaart u de zorg die aan u verleend wordt?

“Die is goed, ik krijg veel aandacht en het is hier altijd schoon. Ik moet door medische problemen wel zeven tot acht keer per dag naar het toilet toe. Zodra ik naar het toilet moet, zou ik eerst moeten bellen, want ik sta nog niet stabiel genoeg om dit zelf te kunnen doen. Ik leer op zo een moment ook direct om weer stabieler te staan en de handelingen voor het naar het toilet gaan. Dit is ook waar ik baat bij heb, want ik wil weer zo snel mogelijk naar huis. Maar ik moet natuurlijk wel fit genoeg zijn om dit te kunnen doen.”

Wat vindt u van uw appartement?

“Het is hartstikke goed, want het is een mooie kamer en het is niet te groot. Het enige wat ik nodig vind is een bed en een kast.“

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.