sluiten

Persoonlijk verhaal: mw. van Breukelen-Oosterbroek

Ze laten me echt niet alleen hier. Ik krijg hier meer dan genoeg aandacht en ik zou ook niet iets negatiefs kunnen benoemen van Voor Anker. De zusters zijn goed voor mij en ik heb het hier naar mijn zin. Ik loop zelfs regelmatig met de zuster buiten een blokje om.

Wie bent u?

"Ik ben Adrie van Breukelen-Oosterbroek en sinds 7 juni 2021 woon ik hier in Voor Anker met mijn man."

Wat maakt Voor Anker zo aangenaam?

"Mijn man en ik wilden eigenlijk nooit naar Huizen. Huizen, Huizen, daar gaan wij nooit heen. Dat was niks voor ons. Wij kwamen uit Laren en hadden ons voorgenomen daar te blijven. Op gegeven ogenblik woonde mijn man in Amaris Theodotion en moest hij verhuizen naar een andere locatie van Amaris. Een arts van Amaris stelde voor om samen met mijn man naar Huizen te gaan om in een tweepersoons appartement te wonen. Wij hebben toen een kamer bekeken, maar twijfelde nog erg. Op het moment dat er een kamer vrijkwam, zijn wij nogmaals gaan kijken. Wij konden geen ‘nee’ zeggen. Dit was het moment dat we eindelijk weer samenwoonden. Mijn man woonde al langer bij Amaris terwijl ik nog thuis woonde."

Hoe ervaart u de zorg die aan u verleend wordt?

"Ik heb zelf geen zorg nodig, maar mijn man heeft dat wel nodig gehad. Hij is inmiddels overleden. Mijn man heeft het enorm naar zijn zin gehad ondanks dat hij niet in een verpleeghuis wilde wonen. De zusters zijn fantastisch voor hem geweest. Iedere zuster kreeg een eigen naam, zoals de toverzuster en de zuster met de koude handjes. Zo was de toverzuster de zuster die mijn man van zijn hoofdpijn kon verhelpen. Mijn man en de zusters konden goed met elkaar opschieten."

Ik heb geen spijt dat ik hier woon.
Mw. Breukelen-Oosterbroek

De mensen hier doen echt ontzettend hun best. Onlangs met Koningsdag hebben ze leuke activiteiten georganiseerd wat ik erg leuk vond. Ik heb het hier zo naar mijn zin.

Wat vindt u van uw appartement?

Het eerste half jaar dat we in Voor Anker woonde, durfde ik nergens naartoe te gaan. Ik was bang dat mijn man zou vallen. Voor je het weet gebeurt er wat. Op het moment dat mijn man was overleden dors ik niet meer naar beneden. Toen zijn verschillende zusters mij gaan stimuleren om naar beneden te gaan om bijvoorbeeld te eten. Ook mijn (klein)kinderen stimuleerden mij hiertoe. Je leert daar mensen kennen, zeiden zij dan.

Hoe is de sfeer in uw appartement?

Het is wel even anders, maar ik heb het wel echt naar mijn zin hier.

De zusters komen vaak om het hoekje: hoe gaat het?
Mw. Breukelen-Oosterbroek

Ze laten mij echt niet alleen hier. Ik krijg hier meer dan genoeg aandacht en ik zou ook niet iets negatiefs kunnen benoemen van Voor Anker. De zusters zijn goed voor mij en ik heb het hier naar mijn zin. Ik loop zelfs regelmatig met de zuster buiten een blokje om.

De zuster in het zonnetje zetten

In de nacht dat mijn man overleed, bleef zuster Tea de hele nacht bij mij en heeft geholpen door allerlei zaken te regelen. Zij heeft zo veel voor mij gedaan en betekent, ze heeft mij kunnen kalmeren.

Andere persoonlijke verhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.