sluiten

Persoonlijk verhaal: mw. Cusell-Nagelhout

Over mevrouw Cusell-Nagelhout

“Ik ben mevrouw Cusell-Nagelhout en ik ben geboren in Muiderberg. Van Muiderberg ben ik verhuist naar Weesp en vanuit Weesp naar Muiden. Mijn laatste verhuizing was van Muiden naar Muiderberg waarna ik ging wonen in Amaris Florisberg. Ik woon sinds vier jaar in Amaris Florisberg en ik ben hier gaan wonen omdat ik slecht ter been ben.”

Hoe ervaart u het wonen bij Amaris Florisberg?

“Ik vind het hier erg goed. De saamhorigheid, verbinding en contact met mensen binnen Amaris Florisberg is ontzettend goed.”

Ik heb het hier enorm naar mijn zin.

“Iedere middag drinken we met zijn allen koffie en thee in het restaurant. Wij kennen elkaar allemaal binnen Amaris Florisberg en hebben goed contact met elkaar. Zo zien wij elkaar tijdens koffietijd, maar ook met het ontbijt, middageten en het avondeten. Als ik een keer niet koffie of thee zou willen drinken met anderen, dan kan ik dit ook in mijn eigen appartement doen.”

Hoe ervaart u de zorg die verleend wordt?

“Zij zijn fantastisch. Zij helpen mij met het uit bed komen en zij maken ook het bed voor mij op als dit mij even niet lukt. Ook maken zij mijn kamer schoon wat ik erg fijn vind.”

Mijn appartement is altijd schoon.

Aan welke activiteiten neemt u deel?

“Voorheen liep ik in de avond mee met de wandelgroep. Dan gingen wij met een groep mensen van Amaris Florisberg een wandeling in de avond maken. Dit doe ik niet meer, omdat ik slecht ter been ben. De wandelgroep bestaat nog steeds en zij wandelen nog regelmatig. Tijdens het koffie en thee moment in de middag spelen wij ook spelletjes, waaronder Rummikub. Er is altijd wel iets te doen bij Amaris Florisberg.”

Wat vindt u van uw appartement?

“Ik vind mijn appartement ruim ingedeeld. Het belangrijkste vind ik dat het gelijkvloers is. Zo hoef ik niet de trap op te lopen om naar mijn badkamer te gaan of om te toiletteren. Dit is voor mijn situatie van belang en ik ervaar een thuisgevoel als ik mijn appartement binnenkom. Na een gezellige middag in het restaurant voel ik mij thuis zodra ik mijn appartement binnenloop.”

Er is een hoge mate van saamhorigheid.
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.