sluiten

Persoonlijk verhaal: mw. Wink

Wie is Dick Wink?

“Ik ben Dick Wink, 74 jaar oud en ik ben van beroep een ingenieur. Daarnaast ben ik lid van de cliëntenraad van Amaris Parkgebouw. Voor lange tijd heb ik gewerkt bij Unilever. Daarnaast heb ik twintig jaar een eigen consultancybureau gehad waarbij ik diensten verleende voor de levensmiddelensector.”

“Mijn moeder woont in Amaris Parkgebouw en ik ben degene die vaak bij haar langskomt. Als ik naar mijn moeder ga, neem ik altijd wat lekkers mee, zoals chocolade of honingsnoepjes. Zij deelt dat graag uit aan de verzorgers.”

Sinds de eerste dag al naar haar zin

“Mijn moeder heeft het vanaf de eerste dag bij Amaris Parkgebouw enorm naar haar zin. Na thuis een aantal keer te zijn gevallen, heeft ze een heupbreuk opgelopen. Het Meander MC, waar mijn moeder lag voor haar heupbreuk, heeft aangegeven dat zij naar een zorginstelling moest verhuizen. Dit is het Parkgebouw geworden.”

“Mijn broer en ik hebben haar appartement ingericht en hebben veel van haar meubels gebruikt uit haar oude huis. Bij binnenkomst zei mijn moeder direct: ‘Zo’n kastje had ik vroeger ook!’.”

Ze wist dat ze ergens andere woonde, maar de huiselijke sfeer bij het Parkgebouw maakte het goed.

“Ze is 97 jaar en nog redelijk mobiel door middel van haar rollator. Alles is toegankelijk met de rollator waardoor ze de hele dag in beweging kan zijn. Ze loopt graag in de binnentuin met haar rollator en iedere keer als ik langskom zegt mijn moeder: ‘ze doen hier echt alles voor mij’.”

Ze doen hier echt alles voor mij.

De zorgmedewerkers doen erg hun best

“Je merkt dat er personeelstekorten zijn, maar deze zijn er op dit moment overal. De zorgmedewerkers doen ontzettend hun best en proberen activiteiten te organiseren waar mogelijk. Wat mijn moeder en mij opvalt is dat iedereen vriendelijk is en zij altijd hun beste beentje voor zetten.”

“Wat mij in het bijzonder opvalt is, dat het Parkgebouw ingericht is naar de tijd van vroeger. Het gebouw is modern, maar de ouderen kunnen hier leven zoals zij vroeger ook leefden. Daarnaast wordt gestimuleerd om samen te eten door de zorgmedewerkers. Kortom, mijn moeder heeft het ontzettend naar haar zin bij het Parkgebouw.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.