sluiten

Marry Laberton

Marry is geboren in Heiloo en heeft haar jeugd in Hilversum doorgebracht. Na haar jeugd ging ze in Amersfoort wonen en is daar altijd gebleven. Uiteindelijk is ze vanuit Amaris de Amerrank in 2020 bij Amaris Schoonoord komen wonen samen met haar man Johan. “Ik ben heel goed ontvangen door de zorgmedewerkers. Ik zit in een rolstoel en kan zelf niks meer doen. Gelukkig heb ik van de medewerkers van Schoonoord veel hulp gekregen.”

Het lekker bezig zijn met van alles is Marry nog niet verleerd. Ook bij Schoonoord is ze een ‘bezige bij’ en karrentrekker. “Ik probeer de bewoners overal bij te betrekken en te motiveren om mee te doen met de activiteiten. Ik heb ook een soort kapsalon bij mij in het appartement. Met een kapster aan huis mag iedereen bij mij komen om geknipt te worden.”

Marry is heel dankbaar en blij dat ze in Schoonoord woont. “Er is altijd iemand die mij kan helpen, met zoveel lieve zusters en vrijwilligers. Kees de huismeester is goud waard, hij regelt alles voor je. Nog niet zo lang geleden was mijn stofzuiger stuk, Kees heeft hem toen weer aan de praat gekregen, daar word ik zo blij van. Alles is hier en er worden veel activiteiten georganiseerd. Zo ben ik onlangs nog samen met vrijwilliger Matthijs naar de markt geweest in Baarn. “Het was zo fijn dat dit kon, ik heb hier echt van genoten.”

Een tevreden mens is Marry die niet meer veel te wensen heeft. “Ik heb een mooi leven, alleen zou ik nog wel heel veel zin hebben om nog een keer, samen met mijn man, in een restaurant een lekkere ossenhaas biefstuk te eten.”

Vrijwilligers hebben we altijd nodig, dus wilt u ook een keer met Marry of één van de bewoners erop uit? Stuur dan een mail naar c.terhaar@amaris.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.