sluiten

Matthijs Vreem

Sinds oktober 2021 is Matthijs Vreem vrijwilliger bij Amaris Schoonoord. Matthijs is met zijn 45 jaar één van de jongere vrijwilligers. Hij heeft twee dochters en heeft zelf in de zorg gewerkt. Eerst in de gehandicaptenzorg en daarna in de jeugdzorg. Door persoonlijke omstandigheden werd Matthijs afgekeurd, maar hij wilde wel iets voor de maatschappij betekenen. “Mijn vader had alzheimer en dat zorgde ervoor dat ik iets met ouderen wilde doen.”

Matthijs is via een vrijwilligers vacature bij Schoonoord terecht gekomen. Iedere dinsdag en donderdag en incidenteel in de weekenden zet hij zich in voor de bewoners. “In corona tijd ben ik begonnen met een uurtje vrijwilligerswerk op de dinsdag en donderdag, meer kon toen nog niet. Ik speel graag gitaar en nam deze ook mee als ik een bewoner ging bezoeken. De bewoners maken het werk heel leuk en het is hier zo gezellig en gemoedelijk. Ook heb je veel gesprekken over vroeger, dat vind ik erg boeiend.”

Wat is maakt het werken als vrijwilliger zo leuk?
“Ik heb geen protocollen, geen tijdsdruk en ik ben zo vrij als een vogel. Als vrijwilliger heb je veel tijd voor de bewoners en ik help ze graag. Samen naar de markt gaan en daar lekker de tijd voor hebben, dat is de kers op de taart.”

Waarom zou iemand anders ook vrijwilliger moeten worden?
“Je maakt heel veel leuke activiteiten mee en je hebt zelf ook invloed op zaken, daarbij is alles bespreekbaar. Schoonoord is een mooie locatie en je wandelt zo naar het park en de markt. Alles is goed geregeld er is koffie, thee en een koekje, de wc is schoon.

Wordt er voor de vrijwilligers er wel eens iets georganiseerd?
“Een etentje, feestje en af en toe een cadeautje, maar het leukste is toch een bedankje van de bewoners zelf.”

Vrijwilligers hebben we altijd nodig heeft u een dagdeel beschikbaar? Stuur dan een mail naar c.terhaar@amaris.nl.
Alle hulp is welkom!

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.