sluiten

Corien ter Haar Coördinator Welzijn & Vrijwilligers

Corien ter Haar (51 jaar) woont in Amersfoort en werkt al ruim dertig jaar in de zorg, waarvan vier jaar voor Amaris Schoonoord. Door een aandoening aan haar handen kon ze haar werk in de zorg niet meer uitvoeren. Gelukkig heeft Amaris haar de mogelijkheid kunnen bieden om als Coördinator Welzijn en Vrijwilligers aan de slag te gaan bij Schoonoord. “Ik ben Amaris hier zeer dankbaar voor en dat ze mij het vertrouwen geven,” aldus Corien.  

Wat maakt het werken zo leuk bij Schoonoord?  
“Het werken is enorm leuk op Schoonoord, ik werk met ontzettend leuke en gezellige collega’s en natuurlijk de bewoners maken mij zo enthousiast en geven mij vertrouwen. Ik vorm met de bewoners en vrijwilligers een groot team. We maken er met elkaar elke keer een fijne tijd van. Zowel met bewoners als vrijwilligers heb ik een goede band en iedereen kan bij mij terecht voor leuke ideeën of advies, samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Ken je de bewoners ook persoonlijk?
“Laatst was ik met een bewoner naar de markt geweest en toen kwamen er allemaal mooie herinneringen naar boven over het leven. Samen hebben we in een restaurant iets lekkers gegeten en gedronken. Het geeft een enorm voldaan gevoel als je een bewoner zover krijgt om erop uit te trekken en laat genieten van alle kleine dingetjes van het leven.”

Hoe belangrijk is welzijn voor de bewoners?
“Het is zeer belangrijk dat het welzijn van de bewoners prioriteit krijgt, ik hoor wel eens geluiden uit de zorg dat het niet zo hun ding is. Terwijl bewoners er juist graag samen op uit willen, kennis maken met de buren of een wandelingetje maken en een kopje koffie drinken. Mensen betrekken in de samenleving, men laten voelen dat ze erbij horen dat is erg belangrijk.”

Kun je iets meer vertellen over de inzet van vrijwilligers?
“De inzet van vrijwilligers is super belangrijk. Er zijn verschillende soorten vrijwilligers en één ieder doet wat men graag wil doen. We hebben de ‘bezoekvrijwilligers’ die gaan wandelen een praatje maken en de bewoners zover krijgen om er op uit te trekken. Zo hebben we vrijwilligers die ondersteuning geven bij  activiteiten de bewoners voorzien van koffie en wat lekkers. En helpen bij bloemschikken en knutselactiviteiten.”

Wat is de leukste activiteit die je hebt georganiseerd?
“Alle activiteiten vind ik leuk om te organiseren. Ik heb natuurlijk een mega carrière switch gemaakt van aan de bedden naar het organiseren van activiteiten, daarbij heb ik veel geleerd van mijn voorgangster die inmiddels met pensioen is. Het is soms best spannend en ik wil alles uitermate goed doen. Inmiddels ben ik samen met collega’s en met een bewoner een Bontemiddag aan het organiseren en volgens mij gaat het goed en iedereen komt met leuke ideeën.”

“Tot slot wil ik graag alle vrijwilligers die meedenken en meehelpen op Schoonoord mijn bewondering geven voor al hun inzet. Ik ben blij en trots dat ik met ze mag samenwerken en dat ze altijd paraat staan.”

 

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.